Vellamon kevät

Vellamon kevät - kansiNimeke: Vellamon kevät
Tekijä: Toni Tuomanen
Kannet: Matti Järvinen
Kustantaja: Nysalor-kustannus
ISBN: 978-952-7275-65-8
Painos: 1.
Sivumäärä: 169
Asu: Kovakantinen kirja
Julkaisuaika: 1.10.2021
Hinta: 28 euroa (sisältää postikulut; tilaa Holvista tai osoitteesta matti piste jarvinen ät nysalor piste net)

Vellamo palaa vanhalle sukutilalleen. Maaseudun rauhassa hän uskoo saavansa esikoisromaaninsa valmiiksi ja pysyttyä erossa alkoholista. Menneisyyden haamut ja lähikaupan houkutukset eivät kuitenkaan jätä häntä rauhaan. Paikallisetkin tuntuvat yllättävän uteliailta hänen asioistaan.

Vellamon lapset ovat joutuneet nuorisokotiin äitinsä viimeisen ryyppyputken jälkeen. Pian he alkavat vaistota, etteivät kotiseudulle palanneen äidin asiat ole kunnossa. Mikä uhkaa Vellamoa? Voivatko hänen lapsensa tehdä mitään uhan torjumiseksi? Auttavatko edes noitasuvun kyvyt vaikeassa tehtävässä?

Vellamon kevät yhdistelee sujuvasti kauhuelementtejä ja tyhjenevän maaseudun nykytodellisuuden kuvausta. Kansanperinteestä aineksia ammentava teos on itsenäistä jatkoa romaanille Kotonakulkijat (2019) ja jatkaa osin samojen henkilöiden tarinaa. Yliluonnollisen kauhun rinnalla romaani kuvaa uskottavasti päihdeproblematiikkaa ja huostaan otettuja nuoria tämän päivän Suomessa.

Toni Tuomanen (s. 1969) on espoolainen sosionomi ja päihdetyöntekijä, joka pitää heavy metalista. Hän on syntynyt Imatralla ja ammentaa synnyinseudultaan vaikutteita kuvitteelliseen Savisalmeen. Vellamon kevät on Tuomasen kolmas romaani.

Kategoria(t): Nysalor-kustannuksen kirjat Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s