Punakaartin päällikön tytär

Punakaartin päällikön tytär - kansiNimeke: Punakaartin päällikön tytär : salapoliisikertomus
Tekijät: Lauri Soini, toimittanut Matti Järvinen
Kannet: Kannet: Henna Sakkara / OH! Graphics
Kustantaja: Nysalor-kustannus
ISBN: 978-952-7275-04-7
Painos: 1.
Sivumäärä: 83
Asu: Pehmeäkantinen kirja
Julkaisuaika: 8.6.2018
Hinta: 13 euroa (sisältää postikulut; tilaa Holvista tai osoitteesta matti piste jarvinen ät nysalor piste net)

Yksityisetsivä Haukka saapuu punaisten hallussa olevaan Helsinkiin selvittämään kadonneiden kiväärien kohtaloa. Haukka saa huomata, ettei tutkimusten tekeminen ole helppoa kaupungissa, jossa häntä pidetään valkoisten lahtarien kätyrinä. Mihin kiväärit ovat kadonneet? Mikä rooli tapauksessa on punakaartin päällikön tyttärellä Maisulla?

Punakaartin päällikön tytär on vauhdikas salapoliisikertomus, joka tarjoaa samalla kiinnostavan kuvauksen vuoden 1918 Helsingistä. Teos lukeutuu varhaisimpiin suomalaisiin yksityisetsiväkertomuksiin ja on samalla moniin aikalaisteoksiinsa verrattuna maltillinen kuvaus Suomen sisällissodan punaisesta osapuolesta.

Lauri Soini (1875–1919) oli tuottelias kirjailija, joka julkaisi niin runoja, näytelmiä kuin historiallisia romaaneja. Viimeisinä vuosinaan hän julkaisi salapoliisiromaanit Pyhäsaaren arvoitus (1917) ja Punakaartin päällikön tytär (1918) nimimerkillä Lauri Sauramo. Kuolema katkaisi lupaavan dekkaristin uran, eikä sarjan luvattua kolmatta teosta Punaisten vallassa koskaan ilmestynyt.

Kategoria(t): Nysalor-kustannuksen kirjat Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s