Valitut säkeet

Nimeke: Valitut säkeet
Tekijät: Lordi Byron, Tomi Pulkkinen (suom.)
Kannet: Joel Jaakkola
Kustantaja: Nysalor-kustannus
ISBN: 978-952-7275-54-2
Painos: 1.
Sivumäärä: 140
Asu: Pehmeäkantinen kirja
Julkaisuaika: 30.4.2021
Hinta: 20 euroa (sisältää postikulut; tilaa Holvista tai osoitteesta matti piste jarvinen ät nysalor piste net)

Englantilainen runoilija lordi Byron (1788–1824) oli maailman ensimmäinen rocktähti. Hän eli kiihkeästä elämästään autofiktiivisen kokonaistaideteoksen, jonka vaikutukset ulottuvat meidän päiviimme asti. Byronin rivit rakkaudesta, vapaudesta, oikeudenmukaisuudesta ja totuudesta ovatkin nyt ajankohtaisempia kuin koskaan. Byronilaisessa romanttisessa ironiassa kauneus kohtaa kärsimyksen, valo pimeyden, groteski ylevän.

Tässä kokoelmassa on ensimmäistä kertaa Byronin keskeistä tuotantoa yksissä kansissa suomeksi: lyhyitä runoja kuten ”She Walks In Beauty”, pitkähkö proosaruno sekä Don Juanin ensimmäinen osa. Jälkisanoissa analysoidaan Byronin tuotantoa, myyttiä ja merkitystä etenkin aikamme lauluntekijöihin peilaten.

Tunteeni ei sammu milloinkaan
Valan vannon kautta taivaan, maan.

Tomi Pulkkinen (s. 1977) on helsinkiläinen lauluntekijä, kirjoittaja ja esiintyjä. Omien runojensa lisäksi hän on säveltänyt mm. Volter Kilven tekstejä romanttisen folk-soulin muotoon. Pulkkisen lordi Byron -suomennoksia ja -sävellyksiä on kuultu kirjallisuusfestivaaleilla, dramatisoituna esityksenä PerformanceSirkus-teatterissa sekä Tomi Pulkkinen Trion levyllä Säkeitä musiikille (Paranorm Records 2021).

Tomi Pulkkinen on koulutukseltaan filosofian maisteri Helsingin yliopistosta pääaineenaan kotimainen kirjallisuus. Hän toimi aikoinaan Suomen ensimmäisenä kirjastojen kuukausipalkkaisena trubaduurina Espoon kaupungilla.

Kategoria(t): Nysalor-kustannuksen kirjat Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s