Pyhäsaaren arvoitus

Pyhäsaaren arvoitus - kansiNimeke: Pyhäsaaren arvoitus : salapoliisikertomus
Tekijät: Lauri Soini, toimittanut Matti Järvinen
Kannet: Henna Sakkara / OH! Graphics
Kustantaja: Nysalor-kustannus
ISBN: 978-952-7275-03-0
Painos: 1.
Sivumäärä: 54
Asu: Pehmeäkantinen kirja
Julkaisuaika: 8.6.2018
Hinta: 10 euroa (sisältää postikulut; tilaa Holvista tai osoitteesta matti piste jarvinen ät nysalor piste net)

Yksityisetsivä Haukka kutsutaan selvittämään Länsi-Suomen rannikolla tapahtunutta murhapolttoa. Perille päästyään hän saa kuulla paikalliselta nimismieheltä, että tämä on jo selvittänyt tapauksen. Haukka ei kuitenkaan usko, että syyllisiä olisivat kiinni otetut kerjäläispojat. Niinpä hän ryhtyy selvittämään tapausta apunaan tarinan kertojana toimiva ystävänsä ja uskollinen koiransa nimeltä Silmä.

Pyhäsaaren arvoitus on perinteinen salapoliisikertomus, joka vie lukijan 1900-luvun alun Suomeen ja tarjoaa herkullisen Sherlock Holmes -henkisen murha-arvoituksen. Se lukeutuu varhaisimpiin suomalaisiin yksityisetsiväkertomuksiin.

Lauri Soini (1875–1919) oli tuottelias kirjailija, joka julkaisi niin runoja, näytelmiä kuin historiallisia romaaneja. Viimeisinä vuosinaan hän julkaisi salapoliisiromaanit Pyhäsaaren arvoitus (1917) ja Punakaartin päällikön tytär (1918) nimimerkillä Lauri Sauramo. Kuolema katkaisi lupaavan dekkaristin uran, eikä sarjan luvattua kolmatta teosta Punaisten vallassa koskaan ilmestynyt.

Kategoria(t): Nysalor-kustannuksen kirjat Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s